Yükleniyor ...Processing

03 Nisan 2018

Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu 60. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

3 Nisan 2018 tarihinde Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nde gerçekleştirilen Genel Kurulda, bir önceki Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ibra edilmiş ve yeni Yönetim Kurulu Üyeleri seçilmiştir.

Henüz görev paylaşımı yapılmamış yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin isimleri şu şekildedir:

M. Metin Oğuz - Anadolu Sigorta A.Ş.
Ömer Sacan - Halk Sigorta A.Ş.
Tayfun Altıntaş - Güneş Sigorta A.Ş.
Tolga Gürkan -Allianz Sigorta A.Ş.
Salih Ercan T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı
Atilla Oksay - Türkiye Sigorta Birliği
Hilmi Karamercan - Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu

Yine bu toplantıda önümüzdeki iki yıl için seçilen Denetim Kurulu üye isimleri ise şu şekildedir:

İsmail Hakkı Sancak - Eureko Sigorta A.Ş.
Yrd. Doç. Dr. Hakan Özcan - Turkland Sigorta A.Ş.
26 Mart 2018

Şemsiye Dergisi İle Söyleşi

Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu Müdürü Sayın Hilmi Karamercan'nın Şemsiye Dergisi ile yaptığı söyleşiye aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.

1 Mart 2018

2018 Yılı Konsey Toplantısı

Her yıl farklı bir ülke bürosunun ev sahipliği yaptığı organizasyona, bu yıl İspanya Madrid ev sahipiliği yapıyor.

47 Ülkenin dahil olduğu sistemde ilgili ülke Bürolarının yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, genel sorunlar, Yeni kararlar vs görüşülmektedir..

20 Temmuz 2017

Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu'na Yeni Görev

Riskli Sigortalılar Havuzu: 11 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile kurulmuştur. Havuzun kuruluş amacı, Zorunlu Trafik Sigortasının sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu sürdürebilirliği sağlamak maksadıyla, aşağıda belirtilen hasar sıklığı yüksek araç türlerine ilişkin Zorunlu Trafik Sigortasının prim ve hasar tazminatları, Türkiye Motorlu Taşıt Bürosunun yönetimi altında sigorta şirketleri arasında dağıtılır. Zorunlu Trafik Sigortasının Trafik Uygulama Esasları Yönetmeliğinde yer alan (1), (2) ve (3) numaralı basamaklarında bulunan tüm araç grupları ile; (4), (5), (6) ve (7) numaralı basamaklarındaki taksi, minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk), küçük otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk), otobüs (sürücü dahil 31 ve üzeri koltuk), kamyon ve çekici türündeki araç grupları havuz kapsamındadır. Havuz kapsamına giren poliçenin hasar yönetim süreci, poliçeyi düzenleyen sigorta şirketine aittir. Adı geçen dağıtımın usul ve esasları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir.